Over ons

Na het behalen van een diploma als natuurgids in 2002 gingen Jacky Launoy (79) en Martine Decoussemaeker (71) zich specialiseren in natuurfotografie.

Foto: Anic de Block

Door het volgen van cursussen en workshops onder leiding van o.a.: Omer Herreman, Yves Adams, Rollin Verlinde, Gerrit Rekers, Bas Meelker, Han Bouwmeester, Frank en Jolanda Timmermans, Tom Linster en Bart Heirweg evolueerden ze van amateur-natuurfotografen tot semi-professionele fotografen. Ze leggen zich toe op verschillende disciplines van macro- tot landschapsfotografie en proberen de lat steeds hoger te leggen.
Hun beeldmateriaal verscheen in wetenschappelijke werken, tijdschriften, toeristische brochures, leerboeken, studies over natuur en ecologie, ... Ook verschillende didactische panelen en bezoekerscentra zijn geïllustreerd met hun werk. Hun foto’s werden ook gebruikt bij lezingen en symposia, in het bijzonder over zwammen en slijmzwammen.

De opvolging is verzekerd daar ook de kleinkinderen Arne, Ellen en Len de microbe te pakken hebben en elk op hun niveau en qua stijl reeds mooie beelden maken.