Baltsende grutto's

Gepost op

Een grutto vrouwtje voelt lentekriebels aan de oever van een grote plas. Haar roep en haar rare manieren trekken niet enkel de aandacht van de fotograaf …..

Een mooi mannetje strijkt neer in haar onmiddellijke buurt en begint aan een paringsdans met veel vleugelgeweld. De fotograaf blijft maar scherpstellen en afdrukken om dit subliem moment niet te missen.

Onbegrijpbaar wat ze elkaar in het oor tateren. Je zingt zoals je gebekt bent blijkbaar !!

Ook de gebarentaal is voor ons mensen niet duidelijk en toch weten we wat onvermijdelijk is…..

Wil je ? Mag ik ? Kan je ? Ben je sterk ? Ben je mooi ?

Eerst nog een echte parade van het mannetje. Een beetje macho toch ?

De blik van het vrouwtje liegt er niet om. Nog even wachten….t’zal niet lang meer duren.

Uiteraard waren we getuige van de paring…..

Deel:

De Krabbenvanger

Gepost op
 Ik probeerde een gesprek op gang te krijgen maar dat leek niet gemakkelijk. De man kon enkel zijn naam schrijven in het zand en zelfs dat heb ik niet kunnen onthouden. Een briefje van 25 Dalassi deed wonderen want de man toonde stap voor stap waar hij mee bezig was: strandkrabben vangen om te verkopen als aas voor hengelaars. Vergelijkbaar met de mensen die op onze stranden zandpieren opgraven (of opzuigen).

 

 

 

 

 

Lees meer Deel:

Paringsritueel van de oranjetipjes....

Gepost op

Oranjetipjes (Anthocharis cardamine) hebben als waardplant o.a Look-zonder-look (Allaria petiolata). Op deze plant ontdekten we een vrouwtje in rusttoestand met samengevouwde vleugels. De tekening op de ondervleugel maakt de vlinder op de waardplant quasi onzichtbaar.

Deel: